Gymnázium Chotěboř, Jiráskova 637, 583 01 Chotěboř | Email: gch@gch.cz | Telefon: 569 669 360 | Další kontakty »

Archiv článků

Rozloučení s projektem „Kameny a voda“

Vladislav Smejkal, 13.10.2014

Projekt má název Rozvoj znalostí a kompetencí žáků v oblasti geověd na Gymnáziu Chotěboř a Základní škole a Mateřské škole Maleč (zkrácený název „Kameny a voda“), je hrazen z Evropského sociálního fondu, operačního programu Vzdělávání pro… Celý článek »

Snídali jsme na podporu ruských občanů

Michaela Chalupová, 10.10.2014

Kuchyňský protest byl kampaní Amnesty International na podporu ruských aktivistů protestujících proti protiprávním úkonům Ruska. Podle oficiálních dat totiž počet těch, kteří se nebojí vyjádřit svoje pobouření, za funkční období prezidenta Putina… Celý článek »

Prezentace projektu „Kameny a voda“

Vladislav Smejkal, 1.10.2014

                  Po velkých přípravách a hektickém konci prázdnin se úspěšně rozběhl nový školní rok. Nastává období pro zhodnocení práce a výsledků v roce předcházejícím. Na Gymnáziu Chotěboř byla jednou z nových a zajímavých aktivit účast v… Celý článek »

Romeo, Romeo, Romeo, Romeo und Julia, Julia

Partnerská spolupráce v Německu, 30.9.2014

„Willkommen Herren! Kommt! Musikanten spielt! Platz da im Saal, macht Platz! Nun, Mädchen auf die Beine!“ Vítejte, vítejte v Německu, vítejte na jevišti! Díky projektu COMENIUS mohla jet naše studentská delegace ve dnech 15. až 25.  září do… Celý článek »

Evropské centrum jazykových zkoušek

Mgr. Danuše Caltová, 29.9.2014

V letošním roce naší škole nabízí své služby agentura Evropské centrum jazykových zkoušek se sídlem v Českých Budějovicích. Studentům se otvírá možnost skládat celosvětově uznávané zkoušky Cambridge English přímo na gymnáziu v Chotěboři bez nutnosti… Celý článek »

My Impressions

Griffin Canfield, lektor anglického jazyka, 26.9.2014

It’s hard to believe that a month has nearly passed since I arrived in the Czech Republic.  It feels like just yesterday I was saying goodbye to my family in Washington D.C. and stepping onto a Lufthansa flight to the Czech Republic.  I guess the… Celý článek »

Šťastný návrat ze Švédska

Mgr. Danuše Caltová, 16.9.2014

  V pátek 12.9. 2014 skupina 20 studentů a 2 pedagogů ukončila pobyt ve švédském Gävle a po dlouhé cestě autobusem, letadlem i vlakem se šťastně vrátila domů. Tím byla završena 1. část již 4. etapy mezinárodní spolupráce Gymnázia Chotěboř a… Celý článek »

Přehled uplatnění absolventů v roce 2014

Marcela Chalupová, 11.9.2014

Na základě sdělení studentů maturitního ročníku 2014 uvádíme přehled jejich dalšího působení:   Drtivá většina našich letošních absolventů bude pokračovat ve studiu na vysoké škole. Následující grafy ukazují, pro které vysoké školy se rozhodli… Celý článek »

Švýcarsko 2015, projekt německého jazyka

Předmětová komise německého jazyka, 10.9.2014

Každý rok v červnu se koná na našem gymnáziu projektový týden. Ani letos tomu není jinak. Po šesti letech přišel na řadu velký projekt německého jazyka s názvem "Schweiz 2015" - přihlášku je možné si vyzvednout již od 26. září 2014 nebo si ji… Celý článek »