Gymnázium Chotěboř, Jiráskova 637, 583 01 Chotěboř | Email: gch@gch.cz | Telefon: 569 669 360 | Další kontakty »

Archiv článků

Pěkné prázdniny a vše nejlepší v roce 2015

Vladislav Smejkal, 22.12.2014

Vážení a milí studenti, rodiče, absolventi, přátelé a příznivci naší školy, přeji Vám příjemné prožití vánočních svátků, studentům pěkné prázdniny, všem šťastný nový rok 2015. Mgr. Vladislav Smejkal Celý článek »

Předvánoční výlet do Drážďan

Předmětová komise německého jazyka, 17.12.2014

Jako již tradičně i letos se uskutečnil předvánoční výlet do malebného města Drážďany. Pro většinu z nás to byla první návštěva Drážďan, a tak jsme všichni plni očekávání vyrazili autobusem za novým poznáním. Po čtyřhodinové jízdě jsme dorazili do… Celý článek »

Další úspěch minivolejbalistek Gymnázia Chotěboř

Vladislav Smejkal, 9.12.2014

Na Gymnáziu Chotěboř pracuje kroužek minivolejbalu třetím rokem. Velmi aktivní vedoucí Ing. Martin Hudík si v letošním školním roce ke spolupráci přizval Pavla Vajrycha. Jejich cílem je rozšířit aktivity kroužku a dát studentkám nižšího gymnázia … Celý článek »

Navrhni projekt – soutěž pro žáky středních škol

Adéla Nováková, 8.12.2014

Celorepublikovou soutěž Navrhni projekt pořádá již třetím rokem Ministerstvo pro místní rozvoj. Je určena středoškolákům a jejich pedagogům. Podstatou této soutěže je stejně jako v minulých ročnících vypracovat projekt, který se bude co nejvíce… Celý článek »

Olympiáda lidských práv – finálové kolo

Václav Pleskač, 2.12.2014

Problematika dodržování a respektování lidských práv zůstává i na počátku 21 století nesporně jednou z nejdiskutovanějších a současně nejproblematičtějších oblastí naší civilizace. Přes četné mezinárodní úmluvy a úsilí řady neziskových organizací… Celý článek »

Volby do Školské rady při Gymnáziu Chotěboř

Vladislav Smejkal, 17.11.2014

Protože 31. 12. 2014 skončí funkční období jednoho člena školské rady, který byl zvolen zákonnými zástupci nezletilých žáků školy a zletilých žáků školy a 2 členů školské rady, kteří byli zvolení pedagogickými pracovníky školy, vyhlašuji ve shodě s… Celý článek »

Školní kolo soutěže Mladý Demosthenes

Mgr. Veronika Blažková, 14.11.2014

Dne 12. listopadu proběhlo školní kolo už tradiční soutěže Mladý Demosthenes. Pro ty, kteří nevědí, co je předmětem této soutěže, tak připomínáme, že se jedná o řečnickou soutěž, v které účastníci přednesou 1-2 minutový monolog na libovolné téma.… Celý článek »

Ekologická olympiáda aneb není kámen jako kámen

Kristýna Krulíková, septima, 7.11.2014

Mezi posledními lety se nenajde rok, kdy by v seznamu týmů účastnících se krajského kola ekologické olympiády chybělo jméno naší školy. Ani letos tomu nebylo nijak a hned dva týmy složené z žáků septimy a sexty (jmenovitě Michaela Chalupová, Michal… Celý článek »

XX. ročník Pražského studentského summitu

Marcela Chalupová s využitím www.studentsummit.cz, 5.11.2014

Pražský studentský summit je celoroční vzdělávací projekt pro více než 350 studentů středních i vysokých škol z celé České republiky s dvacetiletou tradicí. Dává mladým lidem možnost rozšiřovat si znalosti v oblasti mezinárodního dění, lidských práv… Celý článek »