Gymnázium Chotěboř, Jiráskova 637, 583 01 Chotěboř | Email: gch@gch.cz | Telefon: 569 669 360 | Další kontakty »

Archiv článků

Studenti gymnázia na Vltavě

Mgr. Dana Mrtková, Mgr. Irena Žáková, 2.7.2014

24. – 26. června 2014 jsme na kánoích a raftech splouvali Vltavu, od Tří veverek do Zlaté Koruny, bylo nás celkem 21 zkušených vodáků i těch, co byli na řece poprvé. Počasí – od každého trochu, plavba klidná i dobrodružná, na jezech bez ztráty… Celý článek »

Republikové finále Přeboru škol v orientačním běhu.

Mgr. Irena Žáková, 2.7.2014

Orientační běh je sport, při kterém potřebujete nejen rychlé nohy, ale i bystrou hlavu. O tom vědí své i studenti chotěbořského gymnázia. V krajském kole ve Velkém Meziříčí  skončilo družstvo našich mladších závodníků mezi základními školami na… Celý článek »

Polsko – Česko 2014

Mgr. Dana Mrtková, Mgr. Irena Žáková, 1.7.2014

6. ročník mezinárodní spolupráce Gymnázia Chotěboř s Gymnáziem No5 Jana Pavla II Ratiboř Už několik let pořádá Gymnázium Chotěboř mezinárodní programy a výměny s Gymnáziem No5 Jana Pavla II z polské Ratiboře – projekt RaChot. Programy jsou… Celý článek »

Krajem Sudet a DDF

Předmětová komise německého jazyka, 28.6.2014

Krajem Sudet Naše dvoudenní exkurze byla věnována překrásné přírodě a památkám v kraji Broumovského výběžku. Název našemu projektu daly dějinné události. Již před mnoha stoletími byl tento kraj kolonizován německým obyvatelstvem. Díky rozkvětu… Celý článek »

Naše Franziska (jazyková asistentka) odjíždí domů

Předmětová komise německého jazyka, 27.6.2014

Naše již druhá jazyková asistentka německého jazyka paní Franziska Hauck již odjíždí domů. Působila u nás na gymnáziu déle než čtyři měsíce. Jak sama říká, uteklo to velmi rychle. Za tu dobu se s naší školou velmi dobře sžila. Mezi studenty a… Celý článek »

Celostátní přehlídka SOČ

Marcela Chalupová, 16.6.2014

V termínu 13. 6. - 15. 6. 2014 proběhla v Plzni celostátní přehlídka studentské odborné činnosti. Přehlídku slavnostně zahajoval ministr školství  M. Chládek, zúčastnilo se jí na tři sta vítězů krajských kol  v 18 oborech. Mezi porotci byli vědečtí… Celý článek »

Celostátní finále soutěže Europa Secura

Marcela Chalupová, 13.6.2014

Družstvo chotěbořských gymnazistek ve složení Monika Stará, Adéla Julišová a Kateřina Tůmová obsadilo druhé místo v celostátním finále soutěže  z problematiky Evropské unie a Severoatlantické aliance Europa Secura. O jejich úspěchu a průběhu… Celý článek »

Filuta 2014

Marcela Chalupová, 13.6.2014

Čerstvý absolvent našeho gymnázia Petr Meloun velmi důstojně reprezentoval školu v soutěži o finanční gramotnosti pro studenty maturitních oborů středních škol na Vysočině Filuta 2014. O jeho druhém místě informoval na svém webu pořadatel soutěže. … Celý článek »