Gymnázium Chotěboř, Jiráskova 637, 583 01 Chotěboř | Email: gch@gch.cz | Telefon: 569 669 360 | Další kontakty »

Archiv článků

Úspěch v krajském kole olympiády v německém jazyce

Předmětová komise německého jazyka, 15.3.2015

Velký úspěch v únoru slavila Kristýna Krulíková ze septimy na okresním kole olympiády v německém jazyce. Prvním místem si zajistila postup do kola krajského, které se konalo v pátek 13. března v Domě dětí a mládeže v Jihlavě. Tento den pro Kristýnu… Celý článek »

Free Iran - konference v Berlíně

Adéla Nováková, 12.3.2015

O víkendu 7. a 8. března proběhla v německém Berlíně konference s názvem “For Tolerance and Equality against Fundamentalism and Misogyny”. Celá akce se nesla v duchu rovnoprávnosti pohlaví a ohrožování práv žen převážně v oblastech islámských zemí. … Celý článek »

Bobani v Českých Budějovicích

Dita Janáčková, 2.3.2015

Na konci listopadu se poprvé představila chotěbořské veřejnosti dvě studentská představní Gymnázia Chotěboř včetně autorské hry Bobani, kterou ztvárnila třída septima. Ale ani herci, ani režisérka a scénáristka divadla Michaela Chalupová tehdy… Celý článek »

Úspěchy studentů v českém jazyce

Předmětová komise českého jazyka, 26.2.2015

   Ve čtvrtek 19. 2. proběhlo školní kolo recitační soutěže, jehož se účastnili studenti od primy až do kvarty. Atmosféra se nesla v příjemném duchu, neboť se soutěž konala v rámci semináře z českého jazyka a literatury, takže porotkyněmi se staly i… Celý článek »

NOVÉ BROŽURY K PŘÍRODNÍ ZAHRADĚ GYMNÁZIA CHOTĚBOŘ

Mgr. Eva Jirsová, 23.2.2015

Studenti Ekoklubu Gymnázia Chotěboř vydávají (ve spolupráci s městem Chotěboř) nové verze brožur k Přírodní zahradě Gymnázia Chotěboř. Na rozdíl od již dříve vydaných brožur týkajících se geologie (Geopark Gymnázia Chotěboř „ U Platanu“) a… Celý článek »

Okresní kolo zeměpisné olympiády

Anna Boháčová, Jitka Stuchlíková, kvarta, 21.2.2015

V úterý 17. 2. 2015 jsme se za větrného počasí vypravili na okresní kolo zeměpisné olympiády do AZ centra v Havlíčkově Brodě.  Reprezentovala nás zde šestice soutěžících.  Za naši školu bojovali nejlepší řešitelé školního kola této soutěže, kteří v… Celý článek »

Beseda o antisemitismu a holocaustu

Michaela Chalupová, 17.2.2015

Ve čtvrtek 12. února dorazil na naše gymnázium velice vzácný host. Měli jsme tu čest vyslechnout si životní příběh ženy, která přežila Osvětim. Životní příběh doktorky Dagmar Lieblové. Besedu v rámci Dnů židovské kultury zprostředkoval pan Radek… Celý článek »