Gymnázium Chotěboř, Jiráskova 637, 583 01 Chotěboř | Email: gch@gch.cz | Telefon: 569 669 360 | Další kontakty »

Archiv článků

Jazyková asistentka na Gymnáziu Chotěboř

Předmětová komise německého jazyka, 5.3.2014

Gymnázium Chotěboř po dvou letech přivítalo novou jazykovou asistentku ze Spolkové republiky Německo, která zde bude vyučovat německý jazyk, je placena Národní agenturou pro evropské vzdělávací programy z fondu celoživotního vzdělávání programu… Celý článek »

Setkání s absolventy 2014

Marcela Chalupová, 2.2.2014

 Ve čtvrtek 30. 1. 2014 se konalo tradiční setkání  budoucích maturantů s absolventy naší školy.  Bylo velmi příjemné vidět čerstvé i trochu trvanlivější vysokoškoláky, jak se snaží předat svoje poznatky a postřehy ze svého současného studentského… Celý článek »

Testování úrovně anglického jazyka

předmětová komise anglického jazyka, 8.1.2014

Testování úrovně anglického jazyka V prosinci 2013 na naší škole proběhlo testování studentů třetího ročníku a septimy v anglickém jazyce. Test organizovala mezinárodní společnost Education First, která testuje a porovnává úroveň angličtiny ve 42… Celý článek »

Olympiáda v německém jazyce (2013/14)

Předmětová komise německého jazyka, 7.1.2014

Po vítězství ve školním kole olympiády v německém jazyce kategorie III. A se Jaroslavu Kohoutovi ze 3. A podařilo z prvního místa v okresním kole probojovat do kola krajského. Zde se umístil na 4. místě.   Srdečně gratulujeme!   Mgr. Tomáš Scholz Celý článek »

Výzvy přijímáme

Michaela Chalupová, Ekoklub Gymnázia Chotěboř, 7.1.2014

Školy z osmi evropských zemí se zapojí do mezinárodního projektu, jehož heslem je pro letošní rok „Voda spojuje“. A to by tak hrálo, aby jednou ze zemí nebyla Česká republika a ještě dvakrát hlasitěji by hrálo, kdybychom mezi zúčastněnými školami… Celý článek »

Sběr starých mobilů na podporu goril v rezervaci Dja.

Předmětová komise biologie, 7.1.2014

Studenti Ekoklubu Gymnázia Chotěboř se i letos zapojili do celosvětové kampaně organizace EAZA, tentokrát název zní "Od pólu k pólu" a jedním z témat této akce na ochranu přírody jsou i mobilní telefony. Jak často si kupujete nový mobil? Co uděláte… Celý článek »

Exkurze do předvánočních Drážďan a Vídně

Předmětová komise německého jazyka, 5.1.2014

Dne 11. 12. 2013 vyrazil v 7 hodin od školy autobus plný převážně třídy sexty směrem do Drážďan. I přes ošklivé a mlhavé počasí jsme za 4 hodiny dorazili na místo výsadku - před nádraží v Drážďanech. Zde jsme vystoupili, dostali instrukce a poté… Celý článek »

Lyžařský kurz sekundy zrušen

Předmětová komise tělesné výchovy, 2.1.2014

Z důvodu nepříznivých klimatických podmínek je lyžařský kurz pro třídu sekunda v termínu 6.-12.1.2014 zrušen. Ve škole bude od pondělí 6.1. probíhat výuka podle pravidelného rozvrhu hodin. O náhradním termínu budou studenti informováni.  Celý článek »

Navidades Hispanas / Hispánské Vánoce

Matyáš Havel, 1.1.2014

Víte, co je piñata? Kde vzniklo tango? A už jste někdy jedli alfajores? To vše a ještě mnohem víc jste se mohli dozvědět a zažít na předvánočním večeru Amnesty International, který se v pátek 13. 12.  nesl ve znamení kultury hispánských zemí. … Celý článek »