Gymnázium Chotěboř, Jiráskova 637, 583 01 Chotěboř | Email: gch@gch.cz | Telefon: 569 669 360 | Další kontakty »

Archiv článků

Za klenoty Jižního Německa - informace k odjezdu

Předmětová komise německého jazyka, 10.6.2018

Vážení účastníci projektu, vážení rodiče, nyní jsem obdržel kompletní informace o odjezdu na projekt německého jazyka. Informativní schůzka se koná ve čtvrtek 14. června o velké přestávce v učebně N50. Účast nutná - poučení na cestu a zodpovězení… Celý článek »

Jarní úspěchy našich atletů

Mgr. Dana Mrtková, 30.5.2018

Juniorský maraton, krajské kolo, Jihlava 26. 4. 2018 běh dlouhý 42 km, 10 běžců jedné střední školy, 3 dívky, 7 chlapců, každý běží 4,2 km. Štafetovým kolíkem je čip, který běžci nesou, na vyznačeném úseku po doběhnutí své etapy si ho předají a v… Celý článek »

Es hat geklappt aneb výměnný pobyt v Německu

Partnerská spolupráce v Německu, 27.4.2018

Když jsme 9. dubna stály na vlakovém nádraží ve Werderu nedaleko Berlína, a naše partnerské rodiny s námi začínaly vést první konverzace v německém jazyce, svou volbou přihlásit se do projektu „Unsere Heimat, unser Leben, unsere Zukunft“ jsme si moc… Celý článek »

Zlatý list a Den Země 2018

Mgr. Eva Jirsová, 26.4.2018

Slunce pálilo a na nezakrytých částech těla jim vyrazil štiplavý pot. Nejlepším pomocníkem jim v ten den byl kovbojský klobouk, vrhající široký stín na obličej, krk i ramena. S chladnou hlavou, chladnou nejen od studeného potu, překonávali strasti… Celý článek »

Jaro je tu!

Mgr. Eva Jirsová, 16.4.2018

Jaro je tu a s ním i každoroční aktivity ke Dni Země, mezi které patří i úklid Přírodní zahrady a geoparku u Gymnázia Chotěboř. Každý rok je tímto úkolem pověřena jiná třída a letos jsme to byli my, třída septima. Ráno v pátek 13. dubna jsme se… Celý článek »

„Hoď krátký pohled na kamenolom Pohled“…podruhé

Mgr. Eva Jirsová, 16.4.2018

Na podzim jsem se se svými spolužáky ze septimy a pod vedením paní Mgr. Jirsové přihlásila do soutěže Quarry Life Award. S naším návrhem na revitalizaci lomu Pohled se nám podařilo v soutěži dostat do finále a nyní náš projekt postoupil do fáze… Celý článek »