Gymnázium Chotěboř, Jiráskova 637, 583 01 Chotěboř | Email: gch@gch.cz | Telefon: 569 669 360 | Další kontakty »

Archiv článků

Úspěšní držitelé certifikátu "Goethe Zertifikat B1"

Předmětová komise německého jazyka, 15.2.2018

Stalo se již tradicí na naší škole, že studenti posledních ročníků skládají úspěšně mezinárodně uznávané zkoušky z anglického i německého jazyka. Gymnázium skládání těchto certifikátů podporuje i nepovinnými předměty, na které se studenti mohou… Celý článek »

Školní kolo recitační soutěže

Mgr. Lucie Dostálková, 15.2.2018

V pondělí 12. února odpoledne proběhlo na našem gymnáziu školní kolo recitační soutěže. V příjemné a komorní atmosféře jsme měli možnost vyslechnout si texty veselé a hravé, ale i smutné a vážné. V mladší kategorii se první umístila Julie… Celý článek »

O komiksech s J. W. Procházkou

Ondřej Zachariáš, prima, 15.2.2018

Ve středu 7. února jsme díky paní profesorce Dostálkové navštívili besedu v chotěbořské knihovně, v níž pro nás byl nachystaný program o komiksech. Pod taktovkou Jiřího W. Procházky, partnera spisovatelky Kláry Smolíkové a autora komiksů pro děti a… Celý článek »

Američané z Taylor University na Gymnáziu Chotěboř

Mgr. Danuše Caltová, 18.1.2018

V lednu 2018, opět po několika letech, zavítali do naší školy studenti z Taylor University (zal.1846) v Indianě, USA. S našimi studenty strávili pouze 2 dny, nicméně i krátká návštěva byla přínosná. Američané navštívili vyučovací hodiny anglického… Celý článek »

Studentské prezidentské volby

Mgr. Michaela Dostálová a Aneta Jirková, 17.1.2018

„Umožňujeme středoškolákům vyzkoušet si volby „nanečisto“.“ Toto motto uvádí vzdělávací program Jeden svět na školách pod organizací Člověk v tísni. Pořádáním Studentských voleb přispívá k aktivnímu, zodpovědnému a sebevědomému občanství budoucích… Celý článek »

Předvánoční Vídeň

Předmětová komise německého jazyka, 5.1.2018

Před začátkem nejkrásnějších svátků v roce, Vánoc, jsme navštívili 21. prosince 2017 vánoční trhy ve Vídni. Oproti loňskému roku jsme si trochu přispali a v Chotěboři jsme se sešli až v sedm ráno. Cesta utíkala rychle a všichni jsme se těšili na tu… Celý článek »