Gymnázium Chotěboř, Jiráskova 637, 583 01 Chotěboř | Email: gch@gch.cz | Telefon: 569 669 360 | Další kontakty »

Archiv článků

Nevídaný (nebo neviditelný?) den sekundy v Praze

Nela Kabourková, 17.2.2019

Dne 13. 2. 2018 se třída sekunda vydala na exkurzi do Prahy. Vyjížděli jsme vlakem z Chotěboře již o půl šesté ráno! Cesta byla zábavná a utekla rychle. Potom jsme přijeli na Hlavní nádraží, ze kterého jsme nejdříve přešli do divadla Minor. Jeho… Celý článek »

Studenti gymnázia v boji proti dezinformacím a manipulaci!

Mgr. Lucie Dostálková, 17.2.2019

Blíží se prezidentské volby v roce 2028 a tým novinářů má za úkol mezi kandidáty odhalit padoucha, který se snaží zvítězit nad ostatními pomocí lží a manipulace. A co více - po svém zvolení prý zruší prázdniny! Možnost tohoto zloducha vypátrat… Celý článek »

Úspěchy našich recitátorů

Mgr. Lucie Dostálková, 17.2.2019

Nepořádek já mám rád. - Líbej mě! - Strašný je vždycky jenom strach. Slova, která zněla v pondělí 4. února ztichlou odpolední učebnou chotěbořského gymnázia. Školní kolo recitační soutěže, které zde probíhalo, se neslo v příjemné komorní atmosféře a… Celý článek »

Svištíme na Šumavě aneb lyžařský kurz sekundy

Mgr. Lucie Dostálková, 27.1.2019

Týden od 20. ledna do 26. ledna netrávila třída sekunda ve školních lavicích, ale svištěla na lyžích a snowboardech na šumavských svazích nad Železnou Rudou. Tradiční lyžařský kurz snad nikoho nezklamal – počasí nám přálo, sjezdovky byly vzorně… Celý článek »

Nejen školou je člověk živ

Michaela Frűhbauerová, 21.1.2019

Záložka do knihy V říjnu loňského roku jsme se již podruhé přihlásili do česko-slovenského projektu Záložka do knihy spojuje školy: Pohádky, bajky, pověsti a příběhy neznají hranice.Slovenská pedagogická knižnica v Bratislavě ve spolupráci s… Celý článek »

Okresní kolo dějepisné olympiády

Mgr. Ivona Pavlíčková, 21.1.2019

Dne 16. 1. 2019 proběhlo v havlíčkobrodském AZ centru okresní kolo dějepisné olympiády. Zástupci naší školy se v tvrdé konkurenci neztratili. Tomáš Patrik Peterka z kvarty se umístil na druhém místě a postupuje do krajského kola. Jiří Havel z tercie… Celý článek »

Fairtradové Vánoce již počtvrté

Michaela Frűhbauerová, 15.1.2019

V pátek 21. 12. 2018 se na Gymnáziu Chotěboř uskutečnil již 4. ročník Fairtradových Vánoc pořádaných místní skupinou Amnesty International a Ekoklubem Gymnázia Chotěboř. Jednalo se již o tradiční akci plnou tradičních aktivit. Odpoledne protkané… Celý článek »

FÉROVÉ VÁNOCE

Petr Chalupa, 7.1.2019

Z peněz vybraných při akci FÉROVÉ VÁNOCE na Gymnáziu Chotěboř byly zakoupeny následující skutečné dárky společnosti Člověk v tísni: Vybudování a oprava studen s pitnou vodou Ovce jako zdroj příjmů a šance na nový start Dvacet kuřat Celý článek »

Vánoční Drážďany s trochou letní atmosféry

Alice Janáčková, 4.1.2019

Dva plné autobusy – přestože se původně počítalo jen s jedním, ale zájem byl tak obrovský! – se v příjemných v 7 hodin ráno vydaly 20. prosince směrem Drážďany. Dlouhá cesta strávená v dobrém kolektivu působila téměř krátce a o pár hodin později… Celý článek »