Gymnázium Chotěboř, Jiráskova 637, 583 01 Chotěboř | Email: gch@gch.cz | Telefon: 569 669 360 | Další kontakty »

Archiv článků

Výstava na stromech

Aneta Jirková, 4. A, 26.10.2018

Páteční odpoledne se dá prožít všelijak. Ti šťastní, kteří se zúčastnili slavnostní vernisáže letošní Výstavy na stromech v Geoparku Gymnázia Chotěboř, si užili nejen slunečné odpoledne, ale jsou díky další společné akci chotěbořské skupiny Amnesty… Celý článek »

Studentské komunální volby na Gymnáziu

Václav Paclík (sexta) a Mgr. Michaela Frűhbauerová, 26.10.2018

Ve dnech 24. - 25. září se u nás na Gymnáziu uskutečnily Studentské volby do obecních zastupitelstev. Volilo se do zastupitelstva města Chotěboře, i když máme mnoho dojíždějících studentů. Studentské volby mají snahu přispět k aktivnímu,… Celý článek »

Po stopách Karla Havlíčka Borovského se sekundou

Marek Pavlíček, 24.10.2018

Dne 2. října 2018 jsme v rámci akce Týden Kraje Vysočina na Gymnáziu Chotěboř navštívili hned několik míst, která se vážou ke Karlu Havlíčkovi Borovskému. Jako první jsme se podívali do parku Budoucnost v Havlíčkově Brodě. Ihned naši pozornost… Celý článek »

(Nejen) Haškova Lipnice s kvintou

Marie Sabolová, 24.10.2018

V pátek 5. 10. 2018 se naše třída kvinta sešla v 8 hodin ráno u chotěbořského kina. Programem tohoto dne byla exkurze do Lipnice nad Sázavou a okolí v rámci Týdne Kraje Vysočina. Někteří z nás byli po čtvrtečních tanečních tak moc unavení, že ráno… Celý článek »

Ekoklub Gymnázia Chotěboř pomáhal

Mgr. Eva Jirsová, 17.10.2018

       Pomáhám, protože chci - tak zní motto projektu “72 hodin”. V rámci něj stráví každoročně dobrovolníci po celé České republice tři říjnové dny pomáháním svému okolí. Naše škola samozřejmě není žádnou výjimkou a mezi tisíce dalších účastníků… Celý článek »

Stříbro z Jihlavy pro atletky z gymnázia.

Mgr. Irena Žáková, 16.10.2018

Koncem září se družstva dívek a chlapců z Gymnázia Chotěboř po vítězství v okresním kole zúčastnila krajského finále Středoškolského atletického poháru v Jihlavě. Tým děvčat (Klára Bažoutová, Zuzana Pfefferová, Eliška Ledvinková, Karolína Káňová,… Celý článek »

Výměnný projekt s Německem pokračuje

Mgr. Tomáš Scholz, 8.10.2018

Zatímco jsme v pondělí 17. září s ostatními účastnicemi projektu “Unsere Heimat, unser Leben, unsere Zukunft” čekaly na nádraží, až dorazí vlak z Berlína, dokázaly jsme myslet jen na to, jak už jsme z té němčiny přes léto všechno zapomněly a jak si… Celý článek »

Exkurze 3.A do Žďáru nad Sázavou

Karolína Žáková, 3.A, 5.10.2018

1. října 2018 jsme vyrazili na exkurzi v rámci projektu Týden Kraje Vysočina do Žďáru nad Sázavou. Naší první zastávkou byl žďárský zámek, který se pyšní takzvaným „průvodcem nové generace“. To znamená, že dostanete sluchátka s přístrojem, který… Celý článek »