Gymnázium Chotěboř, Jiráskova 637, 583 01 Chotěboř | Email: gch@gch.cz | Telefon: 569 669 360 | Další kontakty »

Archiv článků

Přednáška o pražském jaru a srpnu 1968

Mgr. Ivona Pavlíčková, 4.3.2019

Na samém začátku vyučovacího týdne (konkrétně 25. února 2019) zavítala na naše gymnázium paní Mgr. Alena Jindrová z Muzea Vysočiny Havlíčkův Brod. V hodinách semináře moderních dějin vedla přednášku o událostech týkajících se vpádu vojsk Varšavské… Celý článek »

KVINTA PEKLA

Dominika Trtíková, 3.3.2019

Určitě každý si někdy v životě potřebuje obalit nervy sladkým a dát si něco dobrého na zub. Proto se naše třída kvinta pod vedením paní profesorky Dostálkové rozhodla v rámci hodin slohu uspořádat školní akci KVINTA PEČE. Po vzoru našich mladších… Celý článek »

Okresní kolo zeměpisné olympiády

Simona Jakešová, 27.2.2019

Jako každý rok se na našem gymnáziu konalo školní kolo zeměpisné olympiády. Své znalosti přišlo ověřit mnoho studentů, avšak do okresního kola postupovali pouze dva studenti v každé ze tří kategorií. V kategorii D to byl František Víšek a Simča… Celý článek »

Zlaté florbalistky, bronzoví florbalisté

Mgr. Dana Mrtková, 27.2.2019

V pátek 15. 2. 2018 se družstvo našich dívek zúčastnilo Středoškolského poháru ve florbalu v Havlíčkově Brodě. Dívky sehrály tři utkání a jednoznačně kralovaly celému turnaji. I přes počáteční nervozitu a strach, protože v našem týmu bylo nejméně… Celý článek »

Svištíme na Šumavě aneb lyžařský kurz sekundy

Mgr. Lucie Dostálková, 27.1.2019

Týden od 20. ledna do 26. ledna netrávila třída sekunda ve školních lavicích, ale svištěla na lyžích a snowboardech na šumavských svazích nad Železnou Rudou. Tradiční lyžařský kurz snad nikoho nezklamal – počasí nám přálo, sjezdovky byly vzorně… Celý článek »

Nejen školou je člověk živ

Michaela Frűhbauerová, 21.1.2019

Záložka do knihy V říjnu loňského roku jsme se již podruhé přihlásili do česko-slovenského projektu Záložka do knihy spojuje školy: Pohádky, bajky, pověsti a příběhy neznají hranice.Slovenská pedagogická knižnica v Bratislavě ve spolupráci s… Celý článek »

Okresní kolo dějepisné olympiády

Mgr. Ivona Pavlíčková, 21.1.2019

Dne 16. 1. 2019 proběhlo v havlíčkobrodském AZ centru okresní kolo dějepisné olympiády. Zástupci naší školy se v tvrdé konkurenci neztratili. Tomáš Patrik Peterka z kvarty se umístil na druhém místě a postupuje do krajského kola. Jiří Havel z tercie… Celý článek »

Fairtradové Vánoce již počtvrté

Michaela Frűhbauerová, 15.1.2019

V pátek 21. 12. 2018 se na Gymnáziu Chotěboř uskutečnil již 4. ročník Fairtradových Vánoc pořádaných místní skupinou Amnesty International a Ekoklubem Gymnázia Chotěboř. Jednalo se již o tradiční akci plnou tradičních aktivit. Odpoledne protkané… Celý článek »