Gymnázium Chotěboř, Jiráskova 637, 583 01 Chotěboř | Email: gch@gch.cz | Telefon: 569 669 360 | Další kontakty »

Archiv článků

Víkend otevřených zahrad letos s Dobropiknikem

Mgr. Lucie Dostálková, 6.6.2019

V sobotu 8. 6. se bude konat jako každý rok v geoparku místního gymnázia Víkend otevřených zahrad. V jeho rámci letos proběhne i tradiční charitativní Dobropiknik pořádaný již po několik let Dobrou společností.Po celý den Vás čeká bohatý program… Celý článek »

Úspěch v soutěži Právo pro každý den

Michaela Frűhbauerová, 24.5.2019

I když značná část školy vnímala spíše maturitní týden, několik žáků třídy tercie se zúčastnila dne 16. 5. 2019 v prostorách chotěbořského Junioru 8. ročníku vědomostní soutěže Právo pro každý den, který ve spolupráci s Městskou policií Chotěboř a… Celý článek »

Studentské volby do Evropského parlamentu

Václav Paclík, sexta, 24.5.2019

Studentské volby jsou u nás na gymnáziu už nějakou dobu tradicí. Konají se vždy v dobu skutečných voleb a jejich úkolem je ukázat studentům středních škol, jak se volí. Na začátku května se u nás konaly studentské volby do Evropského parlamentu.… Celý článek »

Mládí vpřed, aneb pět dní v Ostravě!

Mgr. Eva Jirsová, 13.5.2019

Jak už bývá zvykem, tak i letos se na našem gymnáziu počátkem února konalo školní kolo Biologické olympiády a tři nejúspěšnější řešitelé postoupili do kola krajského. Zde Lukáš Bourdais (septima) obsadil 21. místo, Terka Stehnová (septima)… Celý článek »

Krajské kolo soutěže Zlatý list

Mgr. Eva Jirsová, 9.5.2019

Ve dnech 2. – 3. května 2019 jsme se již tradičně zúčastnili krajského kola přírodovědné soutěže Zlatý list, které se tentokrát konalo v Dobré nad Sázavou. Do kraje postoupil jak tým starších studentů z tercie a kvarty, tak i primáni v mladší… Celý článek »

Branný závod Hradec Králové

Mgr. Irena Žáková, 6.5.2019

V sobotu 4. 5. 2019 se skupina odvážlivců z gymnázia Chotěboř vydala do Hradce Králové na Branný závod. Postavili jsme  tři družstva po čtyřech členech,  v každém družstvu musela být aspoň jedna dívka. Nikdo nevěděl, jak bude závod vypadat, co se po… Celý článek »

Den Země a Zlatý list 2019

Mgr. Eva Jirsová, 2.5.2019

Poslední tři měsíce školního roku chotěbořské gymnázium prostoupí duch oslav Dne Země. Jednou z mnoha akcí je oslava této události, kterou pořádalo ZO ČSOP Chotěboř ve spolupráci s Ekoklubem Gymnázia Chotěboř poslední dubnovou sobotu u terénní… Celý článek »