Gymnázium Chotěboř, Jiráskova 637, 583 01 Chotěboř | Email: gch@gch.cz | Telefon: 569 669 360 | Další kontakty »

Archiv článků

Navidades Hispanas / Hispánské Vánoce

Matyáš Havel, 1.1.2014

Víte, co je piñata? Kde vzniklo tango? A už jste někdy jedli alfajores? To vše a ještě mnohem víc jste se mohli dozvědět a zažít na předvánočním večeru Amnesty International, který se v pátek 13. 12.  nesl ve znamení kultury hispánských zemí. … Celý článek »

Florbalový podzim na Gymnáziu Chotěboř

Mgr. Dana Mrtková, foto Mgr. Irena Žáková, 5.12.2013

Na podzim jsme účastnili několika soutěží v míčových hrách. Na turnaji ve fotbale Coca-Cola Školský pohár ZŠ  31. října v Třemošnici skončili naši chlapci druzí. 13. října bojovali naši fotbalisté o postup do okresního kola Středoškolského poháru ve… Celý článek »

Podzimní atletické žně gymnázia

I.Žáková, D.Mrtková Foto I.Žáková, 5.12.2013

Fenomenální,  vysněný,  ale trochu očekávaný, i tak se dá popsat výsledek okresního  kola Středoškolského atletického poháru CORNY 16. 9. ve Světlé nad Sázavou. Tým Gymnázia Chotěboř obsadil první příčky v kategoriích dívek i chlapců, obě družstva … Celý článek »

Studenti budou zastupovat asijské obry

Tomáš Vanča, 3.12.2013

Studenti Gymnázia Chotěboř navázali na sedmnáctiletou tradici a znovu se zapojili do projektu Pražského studentského summitu. Dlouhodobým a pravidelným organizátorem je Asociace pro mezinárodní otázky. Náplní tohoto projektu je simulace práce OSN.… Celý článek »

Student septimy Stanislav Kruml opět vítězil

Předmětová komise matematiky, 29.11.2013

Do Logické olympiády, soutěže pořádané Mensou, se v roce 2013 zaregistrovalo celkem 41 109 soutěžících z 1 969 škol z celé České republiky. Mezi nimi i student naší školy - septimán Stanislav Kruml. Dne 8. 11. 2013 proběhlo v Havlíčkově Brodě… Celý článek »

Studenti třídy 2. A se zapojili do adopce na dálku.

studenti 2.A, 27.11.2013

Třída 2. A se chytila příležitosti a zorganizovala adopci na dálku z Ugandy pomocí Nadace Mezinárodní potřeby. Adoptovaným jedincem je Medi Kato (viz obrázek), 6letý chlapec, který přišel o své rodiče a pečuje o něj dědeček, jehož příjem nestačí na… Celý článek »

Přírodovědné klání na Gymnáziu Chotěboř

Veronika Nosilová, foto Mgr.E.Jirsová, 21.11.2013

V pondělí ráno se na chotěbořském gymnáziu začaly scházet skupinky žáků nejen z místních základních škol, ale i ze škol z okolních obcí. Tento den byl mimořádný pro všechny – Gymnázium Chotěboř uspořádalo soutěž pod příznačným názvem Přírodovědné… Celý článek »

Vorhang auf für "Romeo und Julia" im neuen Europa

Partnerská spolupráce v Německu, 15.11.2013

Vážení rodiče, milí studenti, našemu gymnáziu se podařilo získat finanční prostředky na další dvouletý bilaterální projekt z německého jazyka s naší německou partnerskou školou ve Werderu nad Havelou. Hlavním cílem projektu je nacvičení divadelní… Celý článek »

Velký úspěch letošní absolventky Terezy Rasochové

Vladislav Smejkal, 11.11.2013

             Tereza Rasochová letos na jaře ukončila svoje 8leté působení na Gymnáziu Chotěboř. Během studia na naší škole dosahovala vynikajících studijních výsledků, velmi aktivně se zapojovala do řady školních aktivit, již během studia na… Celý článek »