Gymnázium Chotěboř, Jiráskova 637, 583 01 Chotěboř | Email: gch@gch.cz | Telefon: 569 669 360 | Další kontakty »

Archiv článků

Zapojení naší školy do projektu ENERSOL

Mgr. Vladislav Smejkal, 19.2.2017

Projekt Enersol je zaměřen na vzdělávání učitelů a jejich žáků v tématech obnovitelných zdrojů energií, energetických úspor a snižování emisí. Na podnět zřizovatelů škol, MŽP a MŠMT je realizován na středních školách ČR již od roku 2005. Úkolem… Celý článek »

Úspěch našich studentů v Agyslingua (soutěž v AJ)

Předmětová komise anglického jazyka, 8.2.2017

Dne 7.  února 2017 se naše škola již tradičně zapojila do soutěže Agyslingua, kterou pořádalo Anglické gymnázium v Pardubicích. Soutěžilo se celkem ve třech kategoriích a to na úrovni A2, B1 a B1+. Vybraní studenti z naší školy, Kateřina Stehnová … Celý článek »

Nepřítel s názvem palma olejná

Mgr. Eva Jirsová, 6.2.2017

Palmový olej trápí nejednoho ekologa, výživového poradce, ale i řadu ekonomů již několik let. Pro některé z nás je i tak problematika palmového oleje zatím neobjasněným pojmem.  Jeho negativní vlivy se nedotýkají přímo nás, ale vysazování plantáží… Celý článek »

Florbalové překvapení na gymnáziu

Mgr. Dana Mrtková, 5.2.2017

G2 FLORBAL CHALLENGE, tradiční florbalový turnaj pro střední školy, začíná na okresní úrovni. Z ní postupují nejúspěšnější do krajského finále, pak do národního finále skupiny Východ nebo Západ, vítězové se utkají o republikový primát v O2 aréně. … Celý článek »

Kraje pro bezpečný internet

Monika Bílková, sexta, 30.1.2017

Studenti našeho gymnázia nezahálejí a sbírají úspěchy nejen v tradičních soutěžích, jako jsou biologické a matematické olympiády, ale jsou to i výborní kameramani, režiséři, scénáristé a herci. Mluvím o skvělých umístěních na prvním a druhém místě v… Celý článek »

Fairtradové Vánoce

Aneta Jirková, 11.1.2017

Gymnázium Chotěboř, které usiluje o titul Fairtradová škola a zároveň je zapojeno do projektu Menu pro změnu v rámci již druhé obhajoby prestižního titulu Ekoškola, nadělilo ve čtvrtek 22. prosince všem zúčastněným pod stromeček nabité odpoledne v… Celý článek »

Předvánoční Norimberk

Předmětová komise německého jazyka, 5.1.2017

Předvánoční atmosféry jsme se přijeli 21. prosince 2016 nadýchnout do Norimberku na vánoční trhy. Vstávání v brzkých ranních hodinách sice nebylo moc příjemné a ani cesta autobusem nebyla nejkratší, ale všichni jsme se těšili na nenahraditelnou… Celý článek »

Vánoční zpívání koled na Gymnáziu Chotěboř.

Mgr. Vladislav Smejkal, 23.12.2016

Děkuji všem studentům, kteří zorganizovali a zrealizovali zpívání vánočních koled. Pokud si chcete připomenout krásnou předvánoční atmosféru na naší škole, můžete se podívat na několik fotografií z této zdařilé akce ve fotogalerii: http:/… Celý článek »

Pěkné prázdniny a vše nejlepší v roce 2017

Mgr. Vladislav Smejkal, 22.12.2016

Vážení a milí studenti, rodiče, absolventi, přátelé a příznivci naší školy, přeji Vám příjemné prožití vánočních svátků, studentům pěkné prázdniny, všem šťastný nový rok 2017. Mgr. Vladislav Smejkal   Přání vyslovené studentům školy při zpívání… Celý článek »